De åpner Innovation Hub Herøya med Norges første digitale minifabrikk, MDF

Stor dag og viktig milepæl for SINTEF, Skiensfirma Cody, Herøya Industripark og inviterte gjester, da partene åpnet Innovation Hub Herøya med å lansere Norges første digitale minifabrikk, MDF.
gruppebilde, deltakere på åpning av minifabrikk Prosjektledelse og inviterte gjester. Bak fra venstre Kristian Leonard Aas, Ken André Kihle, Karsten Rabe, Haldis Bjerva Watson, prosjektkoordinator Chandana Ratnayake, Sverre Gotaas, Marc Bardsley, Randi M. Edgar, Robin Kåss. Foran fra venstre: Franz Otto von Hafenbrädl, Akhilesh K. Srivastava, Marit Kjærvik, Jared Hansen, Mike Groombridge

MDF, "Manufacturing Demonstration Facilities", er første etablering i SINTEF Industri og Herøya Industripark AS felles satsing på å åpne en InnovationHub for gründere og innovatører i Herøya Forskningspark.

– Vi gratulerer med MDF, en viktig milepæl i et stort og viktig forskningsprosjekt. Dobbelt glede er at MDF-systemet også er starten på Innovation Hub her i forskningsparken, noe vi sammen med SINTEF har sett fram til lenge, sier Sverre Gotaas, CEO Herøya Industripark AS.

mann snakker i mikrofon
Gratulerer med viktig milepæl i stort forskningsprosjekt: Sverre Gotaas, CEO Herøya Industripark AS.

Åpne for å teste produksjon av spesialiserte produkter

MDF er en digital «minifabrikk» med fleksibel maskinvare i moduler og digital tvilling. Det er Skiensfirma Cody som har levert MDF inn i forskningsprosjektet, DIY4U (Do It Yourself for You), ledet av SINTEF Industri og finansiert av EUs Horizon2020, satsing på Factories of the Future.

Målet er å få til lønnsom og bærekraftig produksjon av spesialiserte produkter i mindre skala.

portrett av mann
Prosjektkoordinator for EUs Horizon2020-prosjekt DIY4U, sjefsforsker i SINTEF Industri, Chandana Ratnayake.

– Vi ønsker å åpne MDF, "Manufacturing Demonstration Facilities", for bedrifter og industri, gründere og innovatører som er interessert i å bruke den digitale plattformen og MDF (maskinen) til å teste prosesser eller lage prototyper på produkter eller idéer, sier sjefsforsker Chandana Ratnayake i SINTEF Industri.

Han etterlyser også innspill fra bedriftene på deres behov for produkttilpassinger, spesialproduksjon og rask prototyping osv.

Prosjektpartnere i DIY4U, deriblant det multinasjonale varehandelskonsernet Procter & Gamble, skal i første omgang bruke MDF til å demonstrere muligheter for å produsere personlig tilpassede vaskemidler i flytende form og i pulver. 

Mange muligheter

– Vi tenker jo at det er mange muligheter og mange forskjellige produkter å produsere i et slikt MDF-system, sier Ken André Myhra Kihle fra Cody. Han nevner et spenn av produkter fra matvarer, drikke, kosttilskudd, farmasiprodukter og til gjødsel.

– Skreddersydde og spesialiserte produkter skal gi merverdi, «Added Value» og «Made for Me», understreker sjefsforsker og maskinutvikler.

  

to menn poserer.
Ken Andre Myhra Kihle, Cody, og Chandana Ratnayake, prosjektkoordinator og sjefsforsker SINTEF Industri.

Fakta:

Les mer her for fakta om EU-prosjektet, DIY4Y ID-870148

Kontakt:

Chandana Ratnayake , sjefsforsker SINTEF Industri

Tel +4795920208  Chandana.ratnayake@sintef.no

 

 


Les også