Lanserer ny nettside for beredskapsinformasjon

I dag lanserer de seks Grenlandskommunene, sammen med statsforvalteren, Politiet, Sivilforsvaret og Industriberedskapsrådet, en ny felles nettside for beredskapsinformasjon.
tre personer står tett sammen, poserer, møterom Porsgrunn kommune og industrien på Herøya deltok på møtet. Fra venstre Fred Inge Skjærum, fagleder samfunnssikkerhet og beredskapskoordinator i Grenland Brann og Redning IKS, Janicke Andreassen, ordfører Porsgrunn kommune og Marit Bredesen, HMSK-sjef i Herøya Industripark AS og koordinator for industrivernet Herøya Industripark.

Fredag 4. oktober lanseres www.grenlandsberedskap.no, et samarbeid mellom kommunene Bamble, Drangedal, Kragerø, Porsgrunn, Siljan og Skien, samt Statsforvalteren i Vestfold og Telemark, Politiet, Sivilforsvaret og Industriberedskapsrådet i Grenland. Prosjektet er unikt i Norge og styrker felles beredskap på tvers av kommunene.

Viktig milepæl

Nettportalen www.grenlandsberedskap.no er en viktig milepæl og et tydelig bevis på at kommunene, industrien og innbyggerne jobber sammen for en tryggere hverdag.

– Jeg vil berømme industribedrifter ved Herøya Industripark, i Brevik og Bamble, for nært og godt samarbeid ved utarbeidelse av nettsiden, sier Fred Inge Skjærum, fagleder samfunnssikkerhet og beredskapskoordinator i Grenland Brann og Redning IKS.

 

mann, portrett, smil
Fred Inge Skjærum fra Porsgrunn kommune

– Å investere i en robust og godt koordinert beredskap er å investere i fremtiden. Jeg er sikker på at den vil komme til nytte for alle innbyggere i Grenland. 

Formål og bakgrunn

Nettsiden er resultatet av et tett samarbeid mellom kommuner, nødetater og storulykkevirksomheter i Grenland. Målet er å gjøre det enklere å hjelpe hverandre når situasjonen gjør det nødvendig.

 

mann står på lalerstol, publikum i salen
Trond Rønningen, Statsforvalter Vestfold og Telemark

Innhold på nettsiden

Nettsiden, "Beredskapsinformasjon for Grenland" gir omfattende beredskapsinformasjon til innbyggere i Grenland, herunder Industriell beredskap.

Under dette temaet finnes viktig informasjon fra sikkerhetsrapportpliktige storulykkevirksomheter som Yara, Ineos og Air Liquide. Du vil finne detaljer om hvordan publikum varsles ved ulykker, hvordan man skal opptre i slike situasjoner, og hvilke farlige stoffer som benyttes i virksomhetene. I tillegg beskrives stoffenes egenskaper og potensielle risikoer for helse, miljø og sikkerhet. Dette sikrer at alle innbyggere er godt forberedt og vet hva de skal gjøre ved en eventuell hendelse.

Nettsiden er tilgjengelig på flere språk, og en brosjyre på norsk vil distribueres til husstandene innen 2025.

publikum i auditorium, mann i politiuniform går foran publikum
Dag Størksen, Politisjef i Telemark

Mer tilgjengelig informasjon

Den nye nettsiden reflekterer et behov for bedre koordinert og tilgjengelig informasjon, spesielt med tanke på den omfattende pendlingen mellom de seks samarbeidskommunene. Nettsiden samler og forenkler informasjon som tidligere har vært spredt over flere plattformer, og den sikrer at informasjon om storulykkevirksomheter når ut til publikum, i tråd med forskriftskravene.

Positivt for industriparken

Industrivernet ved Herøya Industripark mener den nye nettsiden er svært positiv.

 

portrett kvinne, smiler, poserer, møtedeltakere i bakgrunnen, auditorium
Marit Bredesen, HMSK-sjef Herøya Industripark AS og industrivernkoordinator i industriparken.

– Tidligere har vi distribuert den trykte folderen "Naboinformasjon" til de nærmeste husstandene i området rundt Herøya Industripark, på vegne av storulykkebedriftene Yara, Ineos og Air Liquide Skagerak. Denne nettsiden vil nå erstatte den trykte folderen og gjøre viktig beredskapsinformasjon langt mer tilgjengelig for alle innbyggere, sier Marit Bredesen, HMSK-sjef i Herøya Industripark AS og industrivernkoordinator ved industriparken.

– En av de store fordelene med nettsiden er at den tilbys på flere språk, noe som gjør den tilgjengelig for et bredere publikum. Dette sikrer at vi når ut til flere, og at informasjonen om sikkerhetstiltak og hvordan man skal opptre ved hendelser, blir lett tilgjengelig for alle som bor eller oppholder seg i vårt naboområde.

 


Les også