De seks masterstudentene fra ulike fagretninger og universiteter i Norge, har god driv i oppdraget de har fått av Yara i sommer. Og de har stor tro på å lage et produkt Yara kan bruke.
Jobber tverrfaglig
Merete Østby, Digital leder, og Lene Grønlid Knutsen, HR Business Partner Yara Porsgrunn, fortalte i april om Sommerprosjekt 2023. Et prosjekt hvor seks masterstudenter jobber tverrfaglig med å lage en digital løsning som kan hjelpe Yara med å energi effektivisere gjødselproduksjon.
Samarbeid mest spennende
Studentene har jobbet for fullt i tre uker og vært rundt i alle Yaras fabrikker.
Det mest spennende mener de har vært å samarbeide i tverrfaglig gruppe, lære av de andre og bli kjent med Yara.
– Vi er i mål med grovinnsamling av data, så blir det sortering og finpuss etter ferien, forteller studentgruppa, som tar et par ukers sommerfri.
Jobber for et bra produkt
Studentgruppe har fordelt oppgavene. Hovedansvar datakartlegging har ligget hos Bendik A. Dale og Nora Aasland. Ansvar for koding og visualisering er hos Anders Rudolfsen og Shania Muganga. Rapport og framdrift og "hjelp der det trengs", sikres av Martin Færøvik Hamre og Runhild Aakre.
Alle håper å komme opp med et bra produkt, og gleder seg til 10. august. Da skal studentene presentere løsningen for Yara.
Totalt 18 studenter hos Yara i sommer
Det er totalt 18 sommerstudentene hos Yara i Porsgrunn i år. Fem studenter kommer fra universiteter i Tyskland, Venezuela, India og Sri Lanka, og 13 av dem kommer fra ulike universiteter i Norge.
Studentene jobber med forskjellige prosjekter og oppgaver. Elleve studenter jobber ved Yara Porsgrunns produksjonsanlegg og 7 er lokalisert på Yaras Teknologisenter i Forskningsparken.
I løpet av internshipet vil studentene få muligheten til å anvende sin akademiske kunnskap på meningsfulle oppgaver og gi selskapet nye perspektiver på aktuelle utfordringer.
18. juli 2023