Meld deg på vårt nyhetsbrev

Verdensledende brobyggere vil bygge fabrikker

Strukturas, som ble verdensledende på å bygge stålbroer fra lille Langesund, vil være med å bygge fabrikker.
Strukuras-teamet seks personer i nye lokaler i Herøya Industripark Strukturas inn på Herøya: Første dag på jobb i flunka nye kontorlokaler i tredje etasje, bygg 25, i Herøya Industripark. Fra venstre: Gründer Tore Gjølme, Frantisek Kurcik, Tone Scheie Vrålstad, Terje Johannesen, Øyvind Karlsen og Ingemar Eriksen.

Nå flytter Strukturas-teamet fra Langesund inn i industrimiljøet på Herøya.

God driv i industrien

– Vi henger oss på industri "driven" som skjer på Herøya. For vi kan jo bidra, være med å bygge de nye fabrikkene som planlegges, sier Terje Johannessen, ny leder for industri og offshore i Strukturas.

Terje er tilbake i Strukturas etter fem år i Bilfinger. Før det jobbet han med stålkonstruksjoner i Strukturas i 22 år. Nå skal han lede selskapets industrisatsing etter nylig pensjonerte Paul Andersen.

Nylig bygd fabrikk

Det Strukturas spesialister ikke kan om å beregne stål, er ikke verdt å vite. Kunnskapen i teamet er etterspurt og omsatt til gigantiske stål- og betongbroer i hele verden. De har også levert tjenester på stål og betong til Industri siden 1991. Nå vil de bruke kunnskapen til å være med å bygge fabrikker. portrett av mann i blå skjorte i kontorlandskap

– Jeg har nylig vært med å bygge en fabrikk, kommenterer Terje. – I regi av Bilfinger var jeg engineeringsleder for NEL Hydrogen. De har nå bygget verdens største fabrikk for produksjon av elektroder her på Herøya.

Han nevner flere industriprosjekter han har vært med på siste årene, som REO (Rare Earth Objects), Hydros nye aluminiumsfabrikk på Karmøy, ombygging av testanlegg for Yara i forskningsparken og Bamboo-prosjektet. 

Nyttig erfaring for industri

– Jeg håper jo at min erfaring er nyttig for å utvikle industridelen, sier Terje. – Jobben blir å hente inn industriprosjekter hvor vi kan bidra på stål og betong. Vi kan være med på alt som bygges, og er særlig sterke på stål. Jeg kjenner jo mange her i miljøet, og er veldig fornøyd med at vi flytter inn på Herøya. Nå skal vi videreutvikle og satse på å utvide industriavdelingen. 

Vil øke aktiviteten i Grenland 

Strukturas ønsker å øke aktiviteten mot industrien i Porsgrunn og Grenland. – For oss er det viktig å komme inn i ingeniørmiljøet og nærmere kunder. Vi jobber blant annet med Eramet, men det aller viktigste er å ha en mer sentral beliggenhet i Grenland for å få tak i nøkkelpersoner og spesialister på å beregne stål, sier Øyvind Sjølie Karlsen, daglig leder og medeier i Strukturas. mann med briller i grønn genser

Ønsker å utvide

– Nå er vi 10 som flytter inn på Herøya, og vi håper vi får behov for flere, sier Karlsen. – Det er generelt ikke lett å få tak i spesialister og sivilingeniører som kan beregne stålkonstruksjoner, og da er det viktig at folk som bor i Grenland, Sandefjord eller Tønsberg lett kan komme seg til kontoret. 

kvinne sitter på ergonomisk ball ved skrivebordet på kontoret
Ingeniøren Tone Sceie Vrålstad fornøyd med å komme inn i ingeniørmiljøet på Herøya.

 

Les også