Meld deg på vårt nyhetsbrev

IT-gigant Bouvet flytter inn på Herøya - vil bidra til klimapositiv industri

Bouvet girer kraftig opp sin satsing i industrisektoren og Grenlandsområdet. Nå utvider Bouvet-teamet med flere og flytter kruttsterkt fagmiljø inn i Herøya Industripark.
tre personer, logovegg i resepsjon Bygge grønt industrieventyr: Tove Sørensen, prosjektleder, Hårek Stranheim, avdelingsleder, og Lars Erik Finholt, arkitekt i Bouvet Grenland, vil være med å bidra til å bygge grønt industrieventyr i Grenland.

Entusiasmen i Bouvet-teamet vi møter på Herøya er stor.

– Vi flytter jo inn av entusiasme fordi vi har lyst til å være med på noe, egentlig noe magisk, som nå skjer i Grenland, sier Hårek Stranheim, avdelingsleder i Grenland. – Grenland er i ferd med å bli et verdensledende kompetansesentrum for miljøvennlig prosessindustri. Den viktigste grunnen til at vi flytter inn, det er jo at vi ønsker å bruke kreftene våre på grønn industriutvikling.

Bidra til klimapositiv industri

– Det hadde jo vært så kult, da, om 10 år eller i 2050, når regionen og industrien er klimapositiv, å si at vi har vært med å bidra til det, sier Tove Sørensen, prosjektleder i Bouvet. – Grenland har et mål om å bli verdens første klimapositive industriregion, og industrien er i gang med å realisere et nytt stort skifte.  

Digital nøkkelrolle

IT kommer til å ha en nøkkelrolle i ny grønn industriutvikling, mener toppsjefen i Bouvet. – Vi satser stort på industrisektoren og mener at dette kommer til å bli et av de viktigste vekstområdene i Norge fremover, sier Sverre Hurum, administrerende direktør i Bouvet.

– Vi er sikre på at miljøet i Grenland kommer til å være ekstremt viktig i utviklingen av fremtidens miljøvennlige prosessindustri. Det er grunnen til at vi nå flytter vår virksomhet i Grenland inn til Herøya Industripark. Vi skal ansette mange nye dyktige mennesker lokalt og vi skal gjøre vår samlede kompetanse i selskapet tilgjengelig for virksomhetene. 

tre personer foran blå gitterport
Klare for industri: Bouvet-teamet er klare for å bygge infrastruktur og trygge digitale datastrømmer for industri på Herøya og i Grenland.

Bli med å spille sammen

Hva er drømmeprosjektet?

– Preventivt vedlikehold på en fabrikk med full digital tvilling og oppsett for å øke oppetid, kommer det kjapt fra Tove Sørensen. – Det hadde vært veldig gøy.

– Ja, enig. Å være med helt fra starten på en produksjonslinje, samle inn data, være med å planlegge og se på hvordan vi kan optimalisere produksjonen basert på innsamlede data, utdyper kollega Lars Erik Finholt ivrig. – Målet er å oppdage noe nytt, noe vi ikke helt ser i dag, for å få prosesser optimalisert og å bruke mindre energi.

Lage trygge tilgjengelige datastrømmer

Framtidens datadrevne fabrikk innebærer deling av data, forskning og innovasjon på data.

– Det skal være trygt for store virksomheter på Herøya å dele dataene sine, understreker Hårek Stranheim. – Vi kan bidra til å bygge trygge rammer for datastrømmer, og håper vi får lov å være med både å sikre og å gjøre data tilgengelig. På samme måte som bedriftene på Herøya deler noen strømmer fra produksjonslinjer, så kan vi være med å bygge digital infrastruktur, som gjør at bedrifter som flytter inn her ikke bare får fysiske strømmer, men også datastrømmer. 

Viktig med IT-kompetanse på Herøya

Sverre Gotaas, administrerende direktør for Herøya Industripark AS er svært glad for at Bouvet har valgt å etablere seg på Herøya.

– Bouvet er Norges største norskeide IT-konsulentselskap, og vil komplettere eksisterende kompetanse og generere flere muligheter for å gjennomføre digitalisering i praksis.

– På Herøya finner vi Norges største industrinære forskningsmiljø. Det er kritisk viktig at kunnskapen som skapes av forskningen gjøres effektivt tilgjengelig og anvendbar for industrivirksomhetene. Vi har store forventninger til at dette skal bli bra, sier Gotaas.

 

Les også