Herøya Industripark AS er i gang med totalrehabilitering av Herøyas landemerke og historiske Bygg 25. I disse dager åpnet første etasje, totalt forvandlet, etter halvannet år med rehabilitering og fornyelse. Det første man legger merke til er nytt inngangsparti og ny hovedresepsjon.
Hvordan opplever folk å komme til Bygg 25 i dag? Vi spør, Skjalg Aasland, leder Utvikling og Byggforvaltning Herøya Industripark AS, Arild Sannes, arkitekt Ario og Merethe Fallmyr, byggleder AL Høyer.
– Vi får veldig mange positive tilbakemeldinger og hører mange kommentarer om at folk er fornøyde og setter pris på det som er gjort her. Både det med åpenhet, at det er enkel tilgang og at det er lyst og moderne. Her har det skjedd en stor forandring, og det skal det fortsette å gjøre.
Bli med
Skjalg Aasland, Arild Sannes og Merethe Fallmyr viser og forteller om åpne romløsninger for aktiviteter, møterom, servering og opplæring og solide betongkjerner, trappeløp og vegger i bygget, verdt å gjenbruke.
Bli med på visning, oppfordrer rehabiliteringstrioen engasjert.
Gjenbruk av bygg monner for miljøet
Det med gjenbruk og ombruk har vært viktig i dette prosjektet, sier Skjalg Aasland.
– Gjenbruk av bygg har, ikke minst, en miljømessig effekt. Store CO2-utslipp i Norge kommer fra byggebransjen, så det å bruke bygningsmasser på nytt er virkelig noe som monner. Det er også noe som vår eier Oslo Pensjonsforsikring (OPF) setter stor pris på og har høyt på sin agenda, som en miljøbevisst stor eiendomsaktør i Norge.
Oslo Pensjonsforsikring har klare miljøambisjoner for eiendomsporteføljen, både som eier og byggherre og deltar også i klimaprosjektet «Sustainable Edge» i regi av Cicero Senter for klimaforskning for å vurdere hvor grønt et selskap er.
Rehabilitering av områder er bedre for klimaet enn å bygge på nytt, skriver #SINTEFblogg #bygg og infrastruktur. De mener mye må til for at Norge skal bli et lavutslippssamfunn innen 2050. Å bygge nye bygg lønner seg, men å rehabilitere gamle er enda bedre.
17. desember 2020