Meld deg på vårt nyhetsbrev

Posefilter og tørke løftet på plass i nytt bygg hos Inovyn

Midt i november ble to store enheter løftet på plass i INOVYNs PVC-fabrikk. Posefilteret og tørken kom til Herøya Industripark i deler og ble satt sammen på site av Bilfinger. De to løftene var en milepæl i prosjektet, og med dette utstyret på plass kan bygget lukkes.
Selve tørkeanlegget og posefilteret ankom byggeplassen i små deler i slutten av august. Tiden fra september til november har gått med til å sammenstille delene til et komplett tørkeanlegg og posefilter. Bilfinger lokalt har hatt ansvaret for disse arbeidene under veiledning av supervisor fra leverandøren av utstyret.

INOVYN skal øke produksjonen av pasta-PVC fra 40 til 55 tusen tonn i fabrikken i Herøya Industripark. INOVYN står selv for prosessdesign, mens Bilfinger har fått ansvaret for prosjektledelse, detaljengineering, anskaffelse og anleggsledelse av utvidelsesprosjektet, som kalles «Venusprosjektet».

Anlegget settes i drift som planlagt

Prosjektleder Jonny Olsen forteller at prosjektet medio november ligger fire uker etter framdriftsplanen. – Med lukking av bygget til nyttår og med det aktivitetsnivået vi nå planlegger fremover, ligger det likevel til rette for å rekke ferdigstillelse for Bilfinger P&Cs leveranse til avtalt tid, understreker Olsen.

stort løft over tak
Tørkeanlegget kom til byggeplassen i deler og er bygget på site. Tørka ble løftet på plass gjennom taket.

Uttesting av deler av anlegget starter i desember med planlagt oppstart av det komplette anlegget i starten av mai. Den tidsplanen er innenfor tidsramma INOVYN har satt for igangkjøring av anlegget.

Godt samarbeid i krevende prosjekt

Prosessutstyret leveres av ulike underleverandører. Konkurransen om oppdragene har vært sterk, og Bilfinger har fått de fleste store installasjonskontraktene i prosjektet, som bygningsmessige arbeider, mekanisk, rørarbeid og installasjon av tørka. Polske Promostal har leveransen av stålstrukturen, og NLI har installasjonsarbeidene på E&I.

– Prosjektet er krevende, men alle som jobber med Venusprosjektet er inkludert i et godt og tett samarbeid, sier Olsen.

Stor industritørker løftes over tak og ned i bygget, gjennom smal åpning.
TRANGT: Tørkeanlegget fires ned gjennom taket og etasjeskillene før det står på riktig plass.

Det jobbes innvendig i PVC fabrikken, som er i full drift. Et nytt bygg er ført opp, og innvendig i det nye bygget pågår installasjonsarbeider. Samtidig jobbes det på rørbroer i Yaras område.

– Det er allerede utført en stor og god jobb på detalj-engineering og anskaffelser, forteller Olsen. – Totalt er det utarbeidet anskaffelser av 55 til 60 forskjellige leveranser og tjenester. Dette er prosesser som krever ressurser, tid og tett samarbeid.

Sterkt fokus på HMS

– Venusprosjektet har et sterkt fokus på HMS, forteller anleggsleder Vjenceslav Parat. – Vi har et strengt regime rundt arbeidstillatelser, HMS og koordinering på byggeplassen. Den øverste ledelsen i Bilfinger og INOVYN er også med på «safety walks», som vi kaller det. Et av målene med at ledelsen er inkludert, er å forankre HMS helt fra toppen og nedover i Bilfingers og INOVYNs organisasjoner, slik at vi kan diskutere og finne gode løsninger på de HMS-utfordringene vi møter daglig.

Tre personer står på bakken foran bygg og stor kran.
LEDER PROSJEKTET: fra venstre Morten Sundbakk (TS Group) er pakkeansvarlig for tørkeinstallasjonen og konsultativ gruppeleder, Vjencslav Parat (Bilfinger) er anleggsleder og HMS-koordinator og Ole Jan Aaltvedt (Bilfinger) er ansvarlig for piping og mekaniske disipliner.

 

Les også