Åpenhetsloven Herøya Industripark AS

Kravene som stilles i Åpenhetsloven er at det skal utføres aktsomhetsvurderinger og at det skal redegjøres for disse.

Åpenhetsloven skal fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og levering av tjenester, og sikre allmennheten tilgang til informasjon om hvordan virksomheter håndterer negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.

Åpenhetsloven gjelder for Herøya Industripark AS. Kravene som stilles til de virksomhetene som omfattes av loven er at det skal utføres aktsomhetsvurderinger og at det skal redegjøres for disse.

På denne siden kan du lese mer om hvordan Herøya Industripark AS sikrer at vi etterlever de krav som åpenhetsloven stiller, og hvor du kan henvende deg om du skulle ønske mer informasjon.

 

illustrasjon åpenhetsloven og trinnene i loven

Virksomhetsstyring

Det er nedfelt i Herøya Industripark AS styrende dokumentasjon at vi plikter å gjøre risikobaserte aktsomhetsvurderinger i vår verdikjede. Det være seg utleie, investeringer eller innkjøp.

Se Redegjørelse fra Herøya Industripark AS om tiltak for etterlevelse av Åpenhetsloven.

Aktsomhetsvurderinger

Sentralt i Herøya Industripark AS arbeid for å respektere grunnleggende menneskerettigheter er gjennomføring av aktsomhetsvurderinger. Aktsomhetsvurderinger er en prosess som iverksettes for å identifisere, forebygge, redusere og dokumentere hvordan vi håndterer eventuelle negative innvirkning på grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.

Når Herøya Industripark AS skal foreta aktsomhetsvurderinger der menneskerettigheter er tema, er det viktig å understreke at risikoen det opereres med i disse vurderingene ikke er risikoen for selskapet, men for det eller de menneskene som berøres.

Vi skal være føre var og forebygge brudd. Dersom Herøya Industripark AS er direkte involvert i brudd på menneskerettigheter, skal vi bidra til å rette opp forholdet og sørge for kompenserende tiltak. Her vil vi kommunisere med berørte rettighetshavere om hvordan vi har håndtert situasjonen.

Innkjøp

Herøya Industripark AS kjøper årlig inn varer og tjenester for ca. 250 millioner kroner og har 18 ansatte.

Vår vurdering er at påvirkning innenfor områdene som omfattes av loven er størst innenfor innkjøp. Viktige innkjøpskategorier er prosjekt- og driftskostnader relatert til eiendom, konsulenttjenester samt varer og tjenester relatert til eiendommer og kontorutstyr. De fleste leverandørene er fra Norge, Norden, Vest-Europa eller Nord-Amerika.

Kontaktpunkt

Hvis du har spørsmål angående hvordan vi i Herøya Industripark AS og våre datterselskaper arbeider for å sikre grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, kontakt oss via  samfunnsansvar@hipark.no og merk overskriften på eposten med «åpenhetsloven».


Les også