Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vinteren gir omsetningsrekord for Addcon

Økende etterspørsel etter avisingsvæske på flyplasser i Skandinavia og Europa denne vinteren har ført til maksimal produksjon hos Addcon Nordic på Herøya.
tre menn poserer, kledd i gule jakker og hjelmer, står ved storsekker, alle smiler. Ledelsen ved Addcon Nordic, fra venstre adm.dir. Per Ove Jakobsen, produksjonssjef Jan Liane og Øyvind Oskarsen Due, HMSK-sjef, viser stolt fram de-icing-produktet Aviform, her i lageret på Herøya. Foto: Siri Krohn-Fagervoll

I sine produksjonsanlegg på Herøya produserer ADDCON Nordic en rekke spesialprodukter basert på formiater og maursyre. Et av produktene er avisingsvæske som brukes på bakken ved flyplasser. Denne vinteren har salg av avisingsvæske gitt omsetningsrekord for bedriften.

– De siste månedene har det blitt levert unormalt store mengder av våre de-icing-produkter til flyplasser. Været vi har hatt så langt i vinter har gjort at det blir et stort behov for det svanemerkede baneavisingsproduktet vårt Aviform og Viaform, uttaler  lederteamet i Addcon Nordic, Jan Liane, prod.sjef, Øyvind Oskarsen Due, HMSK-sjef og Per Ove Jakobsen, adm.dir.

Størst i Europa

I 2022 vant de en stor avtale med produktet de har utviklet på Herøya og nå er Addcon blitt den største i Europa på de-icing-produkter. Addcon leverer produkter til de Skandinaviske flyplasser og en rekke av de største europeiske flyplasser, deriblant Frankfurt.

– Avisingsproduktene Aviform og Viaform brukes på flyplasser, fotballbaner og på veier i byer og tettsteder. Frysepunktet er helt ned i minus 50,6 grader Celsius og inneholder kaliumformiat som ikke skader grunnvann og vegetasjon, sier Øyvind Oskarsen Due.

Les mer om Addcon Nordics storkontrakt.

Og les om Fotballklubben Odd som sparer store energikostnader ved bruk av avisingsprodukter fra Addcon Nordic på Herøya. 

Om Addcon Nordic

Enheten har rundt 60 ansatte i Porsgrunn, og omsetter for drøye 600 millioner kroner. Addcon Nordic eies av italienske ESSECO Group.

 

Les også