Meld deg på vårt nyhetsbrev

Mye bedre sammen!

Yaras digitaleksperter flyttet inn i topp moderne kontorer i Bygg 25 på Herøya. De rehabiliterte lokalene gir dem et inspirerende miljø for digital satsing.
stor gruppe står ved og sitter i sofamøblement i kontormiljø Digitaleksperter: Stående bak fra venstre. Merete Steinvåg Østby, Anders Løvstad, Kent Arild Arvesen, Stig Myrland, Ingvar Westengen, Atle Bakken. Sittende foran fra venstre Eleonora Ntreska, Håkon Wærstad, Aslak Teigen, Lasse Kristensen, Kenneth Øvald, Stig Are Remmen, Bjørn Olav Løvåsen.

En tyvetalls eksperter i forskjellige digitale fagfelt, som prosessdata, digitale tvillinger, digitalproduksjon, masterdata, lokal IT-support, sentrale IT stillinger og mer, fyller en hel etasje i Bygg 25 på Herøya.

– Ansatte og innleide er endelig samlet, her får vi det mye bedre, sier glade digitalkollegaer i Yara.

Lett å bli begeistret

Begeistringen smitter lett når Stig Myrland, Process System Manager, og Merete Steinvåg Østby, Digital Manager, inviterer inn til kollegaer. Her viser de frem delikate lokaler, tekniske finesser og ikke minst digitalt utstyr som gjør at Yara er i front på gjødselproduksjon i verden.

 

to personer står utenfor en sort dør i et kontorareal, den ene personen peker på skiltet på døra.
- Bak sikret dør i Online-rommet er det mulighet til å gå inn på våre fabrikksystemer, sier Merete Steinvåg Østby og Stig Myrland.

Online-Rom

Online-rom, sosiale soner, møterom, kontorer og fleksible arbeidsplasser byr på fellesskap, kommunikasjon og innsikt i produksjonsstatus. Og i tillegg har digitalavdelingen sikret seg et eget filmstudio.

Møt noen av Yaras digitaleksperter

to menn sitter ved hver sin pc og monitorer i et stort kontorareal
Stig Are Remmen og Dag Pettersen i online-rommet. Her jobbes det med kommunikasjon mellom fabrikk og sky, samt sikkerhetsoppdateringer av lokale produksjonsløsninger.

Digitale tvillinger

– I digitale tvillinger har vi tilgjengeliggjort informasjon om våre prosessanlegg i en brukervennlig fremstilling. Vi gjør dette ved å sammenstille en 3D-representasjon av det fysiske utstyret gjennom 3D-modeller, 3D-skanninger og 360-bilder, sammen med tegninger og annen dokumentasjon, P&IDer, utstyrsmanualer, arbeidsordrehistorikk, og så videre, sier Roar Nilsen, Digital Production hos Yara.

– Informasjonen settes inn i en større sammenheng, og resultatet er en informasjonsrik og brukervennlig portal for å finne riktig informasjon på tvers av et stort og mangfoldig sett med datakilder. Løsningen  fremmer samhandling mellom disipliner og letter arbeidet for prosjekter, vedlikehold og drift.

 

man med briller sitter ved pc, viser utsnitt av fabrikkområdet på monitoren ved bordet.
Roar Nilsen, Digital Production, Yara International, bygger digitale tvillinger av fabrikker world wide.

Studio Live

Fra Yaras studio på Herøya viser Dag Frode Heiland og Merete Steinvåg Østby hvordan de kan bidra på Live Eventer, på allmøter og produsere filmer. Nylig har de laget filmer til Yaras Global Cyber Security dag.

– Det som er viktig er at vi kan bidra bedre på tvers. Dele suksesshistorier, læring, lage godt digitalt opplæringsmateriell og andre løsninger for produksjon og forbedringer. Vi vil bidra til å heve kvaliteten gjennom digitale løsninger, sier Merete Steinvåg Østby.

– Folk bruker jo telefonene mer og mer, så videoer blir det økt behov for. Alle operatører har nå fått mobil som arbeidsverktøy. Vi kan nå dem på en helt annen måte, og da blir digitale medier for kommunikasjon enda viktigere.

 

to personer i et studio. En person improviserer en presentasjon ved et høyt rundt bord, en annen står og filmer. Monitorer i bakgrunnen.
Fra Studio Live og ut til alle ansatte.

Dag Frode Heiland er fornøyd med mye bra studioutstyr, blant annet pc’en med god fart for video, og en Live Switcher som kan ta opp fra fire kameraer samtidig og få synkronisert alle opptak.  

– Men denne appen er best! Dag Frode og viser fram løsningen. – Den fikser alt som trengs av signeringer og dokumentasjon, og har forenklet prosedyrene for skipsanløp veldig.

 

man poserer, og viser fram app på mobiltelefon. Han står i et studio med lamper og skjermer i bakgrunnen.
Dag Frode Heiland, Yara.

Opplæring - Degreed

Eleonora Ntreska er Industrimasterstudent, og jobber med opplæringsplattformen Degreed.

– Degreed er en læringsplattform for alle ansatte. Her får de kartlagt egen kompetanse, og finner oversikt over moduler de har gjennomført, forskjellige opplæringsmateriell, læringsstier og brukerveiledninger. For oss er det nyttig å kartlegge kompetansenivå som registreres inn i kompetanseopplæringssystemet. Ut fra dette lager vi opplæringsmateriell for blant annet skiftpersonell, forklarer hun.

 

ung kvinne sitter ved pc, poserer, smiler bredt
Eleonora Ntreska, Industrimasterstudent

Styringssystem DeltaV

Bjørn Olav Løvåsen, utvikler og tilpasser styringssystemet for ferdigvare, Fullgjødsel 4-fabrikken, KS-fabrikken, Fullgjødsel 2-fabrikken og skipningsenheten. Systemet er hjernen bak som styrer automatiseringen i alle anlegg.

– Delta V er også operatørenes overvåkingssystem, for å ha oversikt over prosessene, og følge med på at fabrikkene går som de skal, forklarer Bjørn Olav.

 

mann i lys genser og briller sitter ved et bord, stor monitor på veggen viser fabrikkanlegg og i bakgrunnen glassvegger som viser kontorlandskap.
Bjørn Olav Løvåsen, utvikler styringssystemer

 

Han bidrar blant annet til å lage nytt og mer moderne brukergrensesnitt for operatørene i kontrollrommene.

Masterdata

kvinne og mann, poserer, står i døråpning i kontorareal
Mona Bang og Geir Knutsen

 

Mona Bang og Geir Knutsen jobber med masterdata i programvaren SAP, og server alle Yara-enheter som bruker SAP i Europa, Canada, Singapore og Australia.

 

stor gruppe, sitter og står, snakker sammen, ingen ser på kamera.
Digitalkollegaer i Yara er ikke i tvil: - Teknologi er mennesker, prosesser og opplæring. Vi er absolutt bedre sammen!

 

Om rehabiliteringen av Bygg 25

  • Totalrenovering av 4 500 m2, fordelt på fire etasjer for leietaker Yara
  • største enkeltstående rehabiliteringsprosjektet i Bygg 25
  • BREEAM-sertifisert
  • Ferdigstilt oktober 2023
  • Les mer: Bygg 25 er blitt et nytt og moderne kontorbygg

 

 

Les også