Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vianode investerer 2 milliarder på Herøya

Vianode investerer 2 milliarder kroner i fabrikk for batterimaterialer på Herøya. Denne investeringen er første del av en større investeringsplan.
fem personer med ryggen til en vegg med masse bedriftslogoer. ordførere, fylkesordfører, adm.dir. – Dette er en fantastisk dag, sa daglig leder i Vianode, Stian Madshus i dag på pressekonferansen i Herøya Industripark, sammen med fylkesordfører Terje Riis-Johansen, varaordfører i Porsgrunn, Anne Kristine Grøtting og Hedda Foss Five, ordfører i Skien.

Alle var begeistret i dag og mange ville gratulere. Fylkesordfører, ordførere, NHO, inviterte gjester og partnere i Vianode feiret investeringsbeslutningen. Nå skal det investeres i ny fabrikk for grafitt-produksjon på Herøya, en etablering som i første omgang vil gi rundt 100 arbeidsplasser.

Viktig for hele Norge

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen mente at denne investeringen ikke bare er viktig for Grenland, men for hele Norge. – Dette viser at vi kan skape grønne arbeidsplasser i utfordrende tider der mange faktorer er uvisse. 

gruppebilde, representanter fra fylkeskommune og kommuner sammen med partnere i selskapet
Fylkesordfører Terje Riis-Johansen, varaordfører Porsgrunn Anne Kristin Grøtting og ordfører i Skien Hedda Foss Five sammen med Vianodes ledelse og partnere.

Produksjon med lavt CO2-avtrykk

Stian Madshus, daglig leder for Europa i Vianode, forklarte at den globale etterspørselen etter batterier vokser raskt, drevet av det grønne skiftet, men at det ikke er tilstrekkelig opptrapping når det gjelder produksjon av batterimaterialer.

–Europa står overfor en betydelig mangel på grafittmaterialer frem mot 2030, en utfordring Vianode har som mål å løse. Myndigheter og bilprodusenter er også i økende grad fokusert på bærekraftige verdikjeder og her har Vianode et unikt utgangspunkt for å utgjøre en forskjell med vårt lave CO2-avtrykk.

Nye industriarbeidsplasser

Dagens investeringsbeslutning betyr at selskapet skal rekruttere rundt 100 nyansatte, som vil øke antallet ansatte til rundt 160 innen utgangen av 2023. Med en potensiell investeringsbeslutning for en påfølgende fase, kan dette dobles til 300 ansatte innen utgangen av 2026. Inkludert ringvirkninger betyr dette rundt 1000 arbeidsplasser totalt.

Se Vianodes pressemelding her.

to menn i dress i et møterom, en mann har fått blomster
Sverre Gotaas, adm.dir. Herøya Industripark AS gratulerer Stian Madshus fra Vianode med den store satsingen på Herøya.

 

Les også