Meld deg på vårt nyhetsbrev

Trainee-program gir nyutdannede spennende inngang til arbeidslivet

Andrea og Jesper er ferdig med masterutdanning og har valgt trainee-programmet for en spennende inngang til arbeidslivet. Begge jobber i industriparken.
4 personer foran logovegg, smiler, poserer Fra venstre, Lars Arne Dageid, Innkjøpsansvarlig i Herøya Industripark AS, hans kollega trainee Andrea Austjord Vik, Jesper van der Molen, trainee hos Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics AS, og lengst mot høyre Jan Inge Galtung Nilsen, daglig leder i Trainee Vestfold og Telemark.

Trainee Vestfold og Telemark tilbyr et program på 18 måneder til nyutdannede mastergradsstudenter. Andrea Austjord Vik og Jesper van der Molen er trainee'er hos henholdsvis Herøya Industripark AS og Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics AS på Herøya.

Jobber med bærekraft

Andrea Austjord Vik startet i Herøya Industripark AS nå i høst. Hun er utdannet sivilingeniør innen Energi og Miljø fra NTNU. Hun jobber primært med oppgaver innen bærekraft med fokus på operasjonalisering og synliggjøring.

– Jeg jobber også med oppgaver innen energikartlegging og -effektivisering, og er involvert i prosjekter innen fornybar energi. Jeg synes det er spennende å jobbe tett på industrien med oppgaver nært knyttet til utdanningen min. Det er gøy å få jobbe med teorien fra utdanningen i praksis, sier Andrea.

 

to personer sitter ved siden av hverandre, møterom, poserer
Andrea Austjord Vik jobber tett med Lars Arne Dageid med oppgaver innen bærekraft.

 

Prosjektleder plastverksted

Jesper van der Molen har en master som maskiningeniør fra NTNU. Han er trainee på Plastverkstedet hos Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics AS på Herøya og jobber som prosjektleder.

Oppgavene består i hovedsak av dataassistert konstruksjon og design med plastmaterialer, men han får også prøve seg litt i andre avdelinger.

 

portrett av ung mann, gul jakke, skjegg
Trainee i Bilfinger på Herøya: Jesper van der Moler.
– Nå får jeg endelig testet ut teori i praksis og utviklet faktiske produkter, samtidig som jeg får et stort nettverk av flinke fagfolk. Jeg er spesielt takknemlig for at jeg får varierte og spennende arbeidsdager som styrker både min faglige og personlige utvikling, sier han.

Anbefaler ordningen

Både Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics AS og Herøya Industripark AS anbefaler traineeprogrammet og mener dette er en fin mulighet for å få ny kunnskap inn i organisasjonen og å få vist seg fram som en attraktiv arbeidsgiver.
– Oppgavene gir kandidatene mulighet til å bidra med sitt perspektiv og være en aktiv bidragsyter som både kan utvikle og påvirke retningen på arbeidet.

Stor søkning og interesse

Trainee Vestfold og Telemark er et regionalt trainee-program som ble etablert i 2013. Ordningen har som mål å styrke konkurransekraften i regionen ved å gi bedrifter tilgang til høyt utdannet arbeidskraft, og å få flere med høy utdanning til å bosette seg i regionen.

 

tre personer står på rad, foran en vegg med masse bedriftslogoplater
Jan Inge Galtung Nilsen, til høyre, daglig leder Trainee Vestfold Telemark, her sammen med trainee'ene Andrea Austjord Vik og Jesper van der Molen.

 

– Ordningen er en suksess, sier Jan Inge Galtung Nilsen, daglig leder i Trainee Vestfold og Telemark.

– Allerede fra start var det stor interesse fra både bedrifter og traineekandidater. I løpet av det første året hadde 16 bedrifter og 9 traineer meldt seg på. Siden har over 80 traineer deltatt i programmet, og interessen er stadig økende. Herøya Industripark AS var med fra starten og tok inn sin første trainee allerede i mars 2014. 

Ordningen har to opptak i året, og søkerantallet ligger på ca 100-120 kandidater per opptak. Ved hvert opptak blir rundt fire med mastergrad tatt opp.

Gode tilbakemeldinger

Traineene blir ansatt i Trainee Vestfold og Telemark, men blir leid ut til bedrifter i regionen. I løpet av  programmet får trainee'ene jobbe med ulike oppgaver og prosjekter, og de får mulighet til å lære om ulike bransjer og bedrifter. 

– Tilbakemeldingene fra både bedrifter og trainee'er er gode. Resultatene så langt viser at 75 % av deltakerne etablerer seg i regionen etter endt program, sier en fornøyd Galtung Nilsen.

Les mer om ordningen her www.traineevt.no 

 

Les også