Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ikke akkurat julelys fra Exentric

– Vi driver med røffe lys til tøffe omgivelser, sier daglig leder for Exentric Dag Jonassen.
mann poserer, varer, elektro, belysning for industrielt bruk, EX Gründer og daglig leder for Exentric Dag Jonassen.

– Det betyr i praksis at vi leverer belysning til olje og gass, samt infrastrukturkunder det vil si vei, tunnel og bane.

Exentric er forhandler for Atexor, en finsk produsent av EX-sertifisert belysning, som benyttes i områder med eksplosjonsfare.

 

Bidrar med utvikling av utstyr

– Vi beregner lysbehovene og kommer med råd og veiledning om bruk av riktige produkter til de forskjellige EX kravene, forklarer Jonassen. – Sammen med kunden løser vi utfordringer og spesialdesigner løsninger for alle typer prosjekter rettet mot belysning i EX soner. Equinor er en typisk kunde på denne typen utstyr, som benyttes i soner med eksplosjonsfare på grunn av gass eller støv.

Exentric er mer enn forhandler for det finskproduserte utstyret. Porsgrunnsbedriften er «value added partner» og sitter i utviklingsteamet hos Atexor.

Lokal produksjon

I tillegg jobber Exentric med tunnel-systemer. Det er midlertidig belysning, som benyttes under tunnelarbeid. – Lyset er det første som kommer inn i tunnelen og det siste som tas ut når arbeidet er ferdig.

«Tunnel Systems», som er produktnavnet, blir utviklet av Exentric og produsert i Porsgrunn. – GREP produserer mye av utstyret. GREP er en arbeidsplass for personer som trenger varig tilrettelagt arbeid, og vi er veldig stolte av det samarbeidet. Det fungerer bra, understreker Jonassen. – De ansatte i elektroavdelingen hos GREP gjør en veldig god jobb, og kundene våre setter stor pris på at vi samarbeider med en VTA-bedrift.

Kinderegg for tunnelbransjen

«Tunnel Systems» er et multisystem som kombinerer lyslenke og kommunikasjonsanlegg i ett og samme system. – Vi kaller det et kinderegg, sier Jonassen. – Systemet består av lys, kommunikasjon og sikkerhet under drift og vedlikehold av tunneler og kulverter. Typiske kunder er Hære Entreprenør, LNS, B&G Tunnel, NCC og andre entreprenører i tunnelbransjen.

Mye av utstyret, både for tunnelarbeid og EX-soner, distribueres gjennom elektrogrossisten Solar Norge AS, som jobber mot infrastrukturkunder.

Oppdrag fra andre land

Exentric ble etablert i 2019, og de fire ansatte holder til i Bygg 25 i Herøya Industripark. Fram til nå har leveransene gått til det norske markedet, men nylig har selskapet begynt å levere utstyr til NCC i Sverige. Det er også kommet forespørsler fra Australia. – I samarbeid med NTN (Norwegian Tunneling Network) og Innovasjon Norge har vi spennende ting på gang mot tunneler i Chile, og vi er kontaktet av et selskap på Færøyene. Vi ser, bokstavelig talt, lyst på framtida, sier Jonassen med et smil.

Kontakt

Dag Jonassen
Telf: +47 977 56 764
E-post: dag@exentric.no

Les mer: www.exentric.no

 

 

Les også